Loading...

Literární Vzlet: Kateřina Tučková – Hrdinky

Autorské čtení, tvůrčí aktivity a interaktivní debata nad knihou pro diváky od 10 do 14 let.

Každá doba oslavuje své hrdiny, ale i hrdinky. Víte, že mezi českými rodačkami jsou hned dvě držitelky Nobelovy ceny? Čí socha stála před olympijským Českým domem v Paříži? Kdo si zasloužil přízvisko česká Johanka z Arku?  

To a mnohem více se dozvíte na prvním komponovaném programu ze série Literární Vzlet věnovanému knize Hrdinky: Příběhy významných českých žen (nakladatelství Universum, 2020).  

Jedna z autorek knihy Kateřina Tučková, připravila ve spolupráci s kulturní křižovatkou Vzlet program obsahující autorské čtení, tvůrčí aktivity a interaktivní debatu nad některými příběhy českých osudových žen. Poznejte zblízka šiřitelky českého kulturního dědictví a věhlasu ve světě.  

Bez pomoci by to nešlo

Vzlet realizuje projekty Cyklus vzdělávacích koncertů pro děti ve vršovické kulturní křižovatce Vzlet, reg.č. 0213000097, zaměřený na vzdělávání dětí v oblasti převážně klasické hudby formou koncertů s participací publika a workshopů pro rodiče a děti, založeném na metodě Valentiana a Webdesign a UI/UX webových stránek vzlet.cz/reg.č. 0380001072, zaměřený na vytvoření nového webdesignu a UX/UI řešení existujících internetových stránek kulturního centra Vzlet - www.vzlet.cz.

Vzlet - networking a vzdělávání v zahraničí, reg.č. 0314000092, zaměřený na navázání a prohlubování profesních mezinárodních vztahů žadatele a na rozvoj kompetencí jednotlivých pracovníků Vzletu jednak skrze členství v Trans Europe Halles a účasti na jejích pravidelných konferencích, ale také skrze výjezdy pracovníků na krátké pracovní stáže.